Modave
English page Pagina in het nederlands Seite auf deutsch Japanese page Russian page
English page Pagina in het nederlands Seite auf deutsch Japanese page Russian page

Kasteel & tuinen van Modave in een paar woorden

Bezoek van het kasteel ...

Een audiogids beschikbaar in acht talen waardoor iedere bezoeker de geheimen kan ontdekken 25 kamers van deze unieke plek die sedert 1993 behoort tot het Bijzonder Erfgoed van Wallonië.

Wandeling mogelijkheden ...

Tuinen mp3 commentaars beschikbaar in het Nederlands

Wandeling van 7 km in de natuurreservaat vanaf het parking van het kasteel (routebeschrijving in het Nederlands gratis verkrijgbaar bij het onthaal van het kasteel) pdf in het Frans
"Ravel" - Fiets route (lijn 126) in de buurt van het kasteel.
Pic nic zaal beschikbaar in de oude paardenstallen (niet geduurenden Kerst opening).

Zijn natuurlijke omgeving...

Ingeplant op een rotspunt die 60 meter boven de vallei van de Hoyoux uitsteekt, biedt het kasteel, met name vanaf zijn pas gerestaureerd terras, een uitzonderlijk uitzicht op de omringende natuur, een natuurreservaat van 450 hectare.

Zijn geschiedenis ...

Het kasteel werd bewoond door vermaarde eigenaars waaronder de Graaf de Marchin aan wie het zijn huidige uitzicht dankt. In de loop van zijn geschiedenis werd het ook bewoond door Maximiliaan-Henri van Beieren, Prins-Bisschop van Luik, de kardinaal von Fürstenberg of nog de families de Montmorency, Lamarche en Braconier. Sedert 1941 is het eigendom van VIVAQUA (oud Brusselse Intercommunale Watermaatschappij).

Zijn architectuur ...

Het kasteel van Modave dat in de Middeleeuwen werd gebouwd, werd in het midden van de 17de eeuw gedeeltelijk verwoest. Vervolgens werd het gerestaureerd en kreeg het een klassieke gevel waardoor het een elegant buitenhuis werd. De eertijds aangelegde Franse tuinen verhogen nog de charme ervan.

Zijn versieringen ...

Merkwaardig stucwerk uit de 17de eeuw versiert de plafonds terwijl de muren getooid zijn met gebeeldhouwde lambriseringen, wandkleden en grote schilderijen. Het meubilair met uitzonderlijke stukken uit de 18de en 19de eeuw, past uitstekend in dit juweeltje.

Zijn hydraulisch rad ...

In een van de zalen wordt aandacht besteed aan het hydraulisch rad dat te Modave in de 17de eeuw werd gebouwd en wordt toegeschreven aan Renkin Sualem. Het is ongetwijfeld dit rad dat model stond voor de befaamde machine van Marly die het water uit de Seine opstuwde naar het kasteel van Versailles.

Om het kasteel te bereiken ...

E42 Namen-Luik afrit 7 Huy en Modave volgen
GPS : rue du Parc 4 4577 Modave